Dary natury – produkty naturalne i ekologiczne



Dary Natury to polska marka specjalizująca się w produktach bazujących na ziołach, istniejąca na rynku od 1990 roku. Firma swoją siedzibę posiada w małej, malowniczej wiosce Koryciny, w południowej części Podlasia. Lasy oraz wyjątkowe zróżnicowanie terenu sprzyjają bogatej roślinności, co sprawia, że produkty od Darów Natury w większości zbierane są lokalnie w Polsce.

Co znajduje się w ofercie marki?

Oferta marki Dary Natury skupia się przede wszystkim na ziołowych surowcach, które są ręcznie zbierane przez wykwalifikowanych pracowników. Oprócz klasycznych ziół do parzenia i herbat, w większości oznaczonych ekologicznym certyfikatem, asortyment obejmuje całe spektrum zdrowych i naturalnych produktów. Wśród nich można wymienić:

  • Przyprawy,
  • Oleje tłoczone na zimno,
  • Kawy,
  • Bakalie,
  • Soki i syropy,
  • Miody,
  • Suplementy w kapsułkach,
  • Octy,
  • Nasiona na kiełki,
  • Naturalne ziołowe kosmetyki, na przykład mydła.

Wszystkie produkty Dary Natury posiadają proste i przejrzyste składy, bez dodatku konserwantów, barwników czy polepszaczy smaku. W ofercie znajdują się także produkty wegetariańskie i wegańskie. Marka posiada również szeroki wybór olejków eterycznych oraz mydeł, opierających swoje działanie tylko na łagodnych składnikach bezpiecznych dla skóry. Produkty te mają właściwości lecznicze, bo łagodzą podrażnienia i nawilżają skórę. Starannie wyselekcjonowane zioła do kąpieli stanowią doskonałą formę relaksu i oddziałują pozytywnie na cały organizm.

Czym wyróżnia się marka Dary Natury?

Naturalne surowce, takie jak zioła czy przyprawy, pozyskiwane są z czystego terenu, gdzie nie występują zanieczyszczenia środowiska. Produkty Dary Natury cechują się bardzo wysoką jakością, co potwierdza widoczny na wielu produktach certyfikat zielonego listka oznaczający, że produkt jest w 100% ekologiczny. Surowce występujące poza granicami kraju są sprowadzane bez wyrządzania szkody środowisku. Misią firmy jest ochrona zagrożonych gatunków przed wyginięciem, głównie ziół, oraz wspieranie upraw ekologicznego rolnictwa.